Keti Koti dialoog

Met deze Keti Koti dialoog staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. Het eten combineren met enkele symbolische handelingen om het verleden een plek te geven en ons te richten op de toekomst. We herdenken én vieren de bevrijding. Aan de dialoogtafels zullen we het hebben over het slavernijverleden in familiegeschiedenissen.

Dialoog in Actie en OBA Roelof Hartplein nodigen Amsterdammers in Zuid uit om over de pijn van de families van tot slaaf gemaakten en de doorwerkingen van ons slavernijverleden in het heden in gesprek te gaan. Daarbij leggen we steeds een link tussen het verleden, het heden en een toekomst zonder slavernij.

Woensdagavond 26  juni van 18:00 tot 19:30 uur eten en van 19:30 tot 21:30 uur dialoog bij de OBA Roelof Hartplein 430

Klik hier om aan te melden bij de OBA Roelof Hartplein

Klik hier voor meer over onze dialogen ‘In gesprek over ons slavernijverleden’

Doorbroken stiltes, onthulde verhalen

Verken de diepgewortelde conflicten en de vreugdevolle viering van vrijheid in Fri Yeye. Dit intrigerende stuk onderzoekt de ervaringen van een oma, moeder en dochter rondom Keti Koti. De voorstelling confronteert je niet alleen met vragen, maar daagt je uit om je eigen standpunten te heroverwegen. Fri Yeye nodigt je uit de kracht van intuïtie te ervaren. Ervaar en ontdek de vele lagen van vrijheid en geschiedenis tijdens deze betekenisvolle reis.

Zondag 9 juni 15:00 uur voorstelling in Plein Theater (Sajetplein 9 in Oost). Vanaf 16:30 uur Keti Koti dialoog in het Eetlokaal van het theater

De voorstelling is UITVERKOCHT!

Klik hier om bij Plein Theater een kaartje te kopen voor de dialoog met een hapje en drankje

PleinTafel ontrafelen van taboes

Het Plein Theater organiseert samen met Dialoog in Actie een PleinTafel gewijd aan het bespreken en ontrafelen van taboes! We beginnen met een korte solo door theatermaker Amina Meliani: ‘Het is nooit te laat om echt te praten’. Amina geeft ons inspiratie voor een dialoog over de rol van taboes en hoe taboes ons leven hebben beïnvloed.

Zondag 19 mei van 15:30 tot 18:00 uur in het Plein Theater (Sajetplein 39 in Oost). Het is mogelijk om aan een dialoogtafel met alleen vrouwen of alleen mannen plaats te nemen.

Na 18:00 uur is er in het Eetlokaal van het Plein Theater de kans om te genieten van de Marokkaanse keuken. Met gekruide tajines, visbastilla en andere Marokkaanse hapjes gekookt door Samira.

Klik hier voor meer informatie en reserveren! Aan de voorstelling en het eten zijn kosten verbonden.

Keuzes: doen óf juist laten?

Heb jij wensen van dingen die je nog zou willen doen in je leven. Stel, je weet dat je nog maar kort te leven hebt: zou dat gevolgen hebben voor de keuzes die je maakt? Wat zou je wel en wat zou je niet meer doen? Wat is voor jou écht belangrijk? Heb jij die wensen wel eens met anderen gedeeld? Deze dialoog is in samenwerking met PAL in de stad.

Donderdag 25 april van 13:30 tot 15:30 uur in Vrouw en Vaart (President Allendelaan 733). Binnenlopen vanaf kwart over één

Meld je hier aan. Download hier de flyer.

Wandeldialoog Actief bijdragen

Wat kan ik doen? Doe ik wel genoeg? Vraag jij je ook wel eens af wat je (nog meer) kan doen voor de maatschappij? Wat jouw bijdrage is aan de wereld? Kom van anderen leren, laat je inspireren en (opnieuw) motiveren. Met elke bijdrage, hoe klein ook, maak je impact! In deze wandeldialoog gaan we elkaar vragen stellen, kennis delen en helpen om doelgericht in actie te komen. Wandel je mee?

Zaterdag 15 juni van 10:00 tot 12:30 uur. Verzamelen om kwart voor tien in de buurt van de hoofdingang van het Amsterdamse Bos

Meld je hier aan dan mailen we je de precieze locatie! Download hier de flyer.

Wandeldialoog Invloed hebben

Wat je zegt en wat je doet heeft een effect op je omgeving. Ben je je bewust van de invloed die je hebt? Op andere mensen? Thuis? In je wijk? Op het werk? Waarop wil je meer invloed hebben? Waar kun jij het verschil maken? In deze wandeldialoog gaan we in gesprek over jouw wensen en toekomstplannen.

Zaterdag 11 mei van 10:00 tot 12:30 uur. Verzamelen om kwart voor tien in de buurt van de hoofdingang van het Amsterdamse Bos

Meld je hier aan dan mailen we je de precieze locatie!! Download hier de flyer.

Wandeldialoog Erbij horen

Wat geeft je plezier en voldoening? Wat is voor jou belangrijk, en waar hoor je graag bij? Met wie voel je je echt verbonden? Met familie en vrienden, je buren, je collega’s of de mensen met wie je een hobby deelt? Wil je er altijd bij horen of houd je soms liever afstand? Hoe zie je jouw positie in de maatschappij? In deze wandeldialoog gaan we in gesprek over jouw ervaringen en wensen.

Zaterdag 13 april van 10:00 tot 12:30 uur. Verzamelen om kwart voor tien bij de hoofdingang van het Amsterdamse Bos voor de Boswinkel.

Wandel je mee? Meld je hier aan! Download hier de flyer.

Je veilig voelen

Veiligheid beslaat vele gebieden. Wat versta jij onder veiligheid? Voel jij je veilig en wat heb jij nodig om je veilig te voelen, om onbezorgd te kunnen zijn wie je bent.

Jongeren, discriminatie en inclusie

Een boottocht voor jongeren met als onderwerp Sporen van Koloniaal verleden aan de Amsterdamse grachten. Over doorwerking van dit verleden in het leven van de jongeren. Over bewuste én onbewuste en discriminatie.

Week van de eenzaamheid

Met een inleider met een persoonlijk verhaal en deelnemers die in dialoog verbinding maken en tegelijk eenzaamheid (op z’n minst deze dialoogavond) het hoofd bieden.