Dialoog in Actie organiseert dialogen. We werken hierin samen met overheden als opdrachtgevers. En met andere organisaties waarbij onze dialogen onderdeel kunnen zijn van een programma met andere activiteiten. Dialoog in Actie ondersteunt bij het organiseren van dialogen zonder de verantwoordelijkheid over te nemen. Onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners kunnen rekenen op een onafhankelijke dialoogbegeleiding.
We maken werk van het begeleiden van ons netwerk van dialooggespreksleiders. Dialoog in Actie organiseert trainingen, intervisies en coaching. Op (jaarlijkse) netwerkdagen bepalen we gezamenlijk wat er nodig is om de kwaliteit en de vernieuwing van het netwerk te waarborgen. Op de netwerkdagen ontwikkelen we ook plannen voor nieuwe projecten met ontmoetings- en kwestie dialogen.
Na 18 jaar groepswerk in jeugdhulpverlening en verslavingszorg, 30 jaar gewerkt als zelfstandig trainer, adviseur en coach op het gebied van Cultuur en leiderschap.
Hoewel ik zeker een mening heb, realiseer ik mij dat anderen begrijpen en aanvoelen meer rendement levert dan debat. Een zoektocht naar hoe en waarom verschillen spanningen opleveren is een uitdaging. Aandacht en erkenning zijn belangrijk. Actief luisteren een kunst.
Ik ben sinds 2011 zelfstandig ondernemer. Onder meer: programmamaker Buurtcommunities bij Pakhuis De Zwijger, teamcoach in het buurtwerk, coördinator van Hilversum100. Behalve bij Dialoog in Actie ben ik ook bestuurslid bij stichting Green Light District.
Een echte ontmoeting is een ware ontdekkingsreis! We hebben allemaal ons eigen verhaal en iedereen is het waard gehoord en gezien te worden. Tijdens een dialoog nemen we de tijd om elkaar uit te nodigen om goed te luisteren, goed te kijken, en in de stilte die er valt te horen wat er gezegd wil worden. Een echte ontmoeting is een ware verrijking voor ons allemaal!
Ik hou van mijn stad en mijn buurt. Geven loont, is mijn ervaring. Delen ook. Ik leer en geniet van ontmoetingen met stadgenoten die ik (nog) niet ken. En ik blijf altijd nieuwsgierig.
Echt luisteren en gehoord worden. Echt kijken en gezien worden. Heerlijk om daar tijd en ruimte voor te maken in een dialoog! Of een stap verder te gaan: samen echte problemen onderzoeken en creatieve oplossingen bedenken. Onze toekomst vormgeven. Super waardevol!
Ik werk vanaf 2007 met enkele vrijwilligers uit Amstelveen samen vanuit het educatieproject Ontmoeten & (Her)denken die gelieerd is aan de Indiëherdenking van Amstelveen en Stadsdorp Elsrijk in Noord-Amstelveen.
Maatschappelijk relevant, afwisselend, zelfstandig kunnen opereren, samenwerken met mensen vanuit verschillende achtergronden en disciplines. Inspirerende werkomgeving en collega’s. Ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.
Ik ben een trotse sranang uma die zich voor heel veel zaken inzet. Gezin en familie staan voorop maar ja, die kun je maar zoveel liefde geven. Dus zet ik me ook graag als vrijwilliger. Als spiritueel mens geloof ik dat er veel meer is dan het oog kan of wil zien. Ik zoek altijd naar de verbanden en ga daar graag over in gesprek! Niets gebeurt zonder rede.
Als maker, gespreksleider en mens ben ik altijd geboeid door de denkpatronen, overtuigingen en taboes die we ons als mens hebben toegeëigend.
In een wereld die steeds meer polariseert houd ik me bezig met de vragen: als alles ter discussie staat, wat bindt ons dan nog? hebben we nog een gezamenlijke werkelijkheid? In tijden van polarisatie, hoe komen we dan nog bij de ander uit?
Ik ben samen met anderen begonnen met Dialoog in Actie om mensen met elkaar in contact te brengen. Als je de ander leert kennen krijg je begrip voor de situatie van die ander.
Mijn naam is Jackie van der Kroft en ik ben trainer, facilitator, coach en adviseur gespecialiseerd in het ontwikkelen van interculturele en persoonlijke leiderschapscompetenties.
Daarvoor werkte ik meer dan 10 jaar voor een aantal humanitaire organisaties in voornamelijk managementfuncties in verschillende landen die getroffen waren door conflicten en/of (natuur)rampen. Hierbij was het faciliteren en ondersteunen van teams een van mijn belangrijkste taken en verantwoordelijkheden.
Graag werk ik met (diverse) teams en ondersteun hen met veel plezier in hoe effectiever samen te werken.
Daarnaast train en coach ik graag om mensen in staat te stellen hun eigen competenties te ontwikkelen door effectieve en praktische tools aan te reiken.
Als je in verbinding bent, ontmoet je mensen met hun achtergrond en hun twijfels, woede, hoop.
Als kind stelde ik al vragen waarop geen rechttoe rechtaan antwoorden zijn. In mijn werk met mensen van verschillende leeftijden, culturen, in soms heel lastige situaties of met veel hartzeer nog steeds vaste prik. Ontmoeting van idealen, fantasie en praktische uitvoering. Leren, samen uitproberen, regelmatig pittig, tegelijkertijd bijzonder en heel mooi om mee te maken.
Als schrijver van het boek, mijn meester is een homo, geef ik workshops over culturele, religieuze en seksuele diversiteit van basisschool tot en met hogeschool. Voor Als specialisme Islam en seksuele diversiteit. Vooral van belang om mensen met diverse culturele achtergronden bij elkaar te brengen. Ook door mijn reizen ben ik, vanuit mijn opleiding sociologie, op de hoogte van bevolkingsgroepen in de wereld.
Met elkaar spreken vanuit een goed en betrokken hart, maakt veel drempels lager.
Niets is zo aangenaam als met wat mensen een goed gesprek te voeren dat écht ergens over gaat. Over opvoeden bijvoorbeeld, of over ouder worden, of over de vraag wat ervoor nodig is om je ergens thuis te voelen. Bij Dialoog in Actie krijg ik daartoe al jaren volop de gelegenheid. Verder ben ik zelfstandig schrijver, journalist, onderzoeker.
De rode draad in mijn werk is ontmoeten en verbinden. Als coördinator bij Dialoog in Actie, als projectleider bij Stichting in mijn Buurt en voorheen als bureauredacteur bij KRO Spoorloos, breng en bracht ik mensen met zorg bij elkaar. In de hoop bij te dragen aan zinvolle gesprekken en contacten tussen mensen met respect voor elkaar(s anders zijn).
In mijn werkzaam leven ben ik manager in een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. In mijn vrije tijd begeleid ik onder meer heel graag dialogen. Zowel bij Dialoog in Actie als bij het Socratisch Café Amsterdam. Ik was ook meditatieleraar en soms combineer ik nu de dialoog en het mediteren om ons wat ‘uit ons hoofd’ te halen.
Ik ben zzp-er, opgeleid als dramadocent, actief als acteur/trainer en verzorg trainingen personal branding, teambuilding, presentatietrainingen, maak participatief theater en ben rollenspelacteur in communicatietrainingen.
Mijn missie is om de innerlijke kracht in drijfveren bewust, zichtbaar en voelbaar te maken en daarmee en daarmee een bijdrage te leveren aan persoonlijke groei en zingeving vanuit verbondenheid.
Altijd nieuwsgierig naar en geïnteresseerd in wat ons allen beweegt en verbindt. Luisteren, kijken en verstaan. Hier de tijd en ruimte voor hebben is pure rijkdom.
Ik ben een bevlogen “facilitator of change”, toegewijd om te helpen bouwen aan duurzame organisaties en samenlevingen. Ik ben partner bij Perspectivity, een collectief van 11 zelfstandig consultants/trainers/facilitators en houd me vooral bezig met het ontwerpen en faciliteren van participatieve multi-stakeholder dialogen over complexe vraagstukken.
Naast creatieve softwarespecialist word ik steeds meer eerlijke zelfonderzoeker en verbindende luisteraar. Ik ondersteun invaliden en geef af en toe communicatiecursus. Ontwikkeling, eerlijkheid en ruimte voor verbinding fascineren mij.
De milieuproblematiek baart mij hele grote zorgen. Wat helpt is dat wij over onze houding rond het milieu in gesprek raken. Als socratische gespreksleider wil ik bijdragen aan gesprekken waar de vragen centraal staan, die wij hier naar elkaar toe over hebben.
Inmiddels met pensioen en nog steeds actief betrokken bij de Dialoog. Ik hou van gesprekken met kids, jongeren en ouderen. Ik sta graag voor de klas, maar ook in woonzorgcentra.
Ik ben een zeer betrokken trainer en coach. Als begeleider van zowel bedrijven als individuen weet hij op een elegante edoch kritische wijze een veilige atmosfeer te creëren. Het effect daarvan is dat ruimte voor (zelf)reflectie welhaast als vanzelfsprekend ontstaat. Pas als je je eigen kern herkent sta je open voor verbinding met de wereld om je heen. Immers in deze snelle en globaliserende wereld van vandaag de dag is het van cruciaal belang dat we elkaar als mensen goed blijven verstaan. Samen met de ander (en) creëer ik diverse opportunity’s om verstaanbaarheid en leefbaarheid helder en functioneel te maken.
in juli 2015 ben ik gestopt als directeur/ bestuurder bij Combiwel per die datum ben ik als zzp’er aan de slag gegaan op het vlak van community building en samenlevingsopbouw. En heb ik projecten gedaan op het vlak jong en oud en bewonersbetrokkenheid. Dialoog aangaan is reeds jaar en dag mijn werkmethode.
Elien Rogaar
Gespreksleider Dialoog in Actie
We kijken allemaal naar de sterren maar zien ieder andere dingen