Agenda

In 2024 organiseert Dialoog in Actie acht Goede gesprekken in Amsterdam Zuid. Onder meer over vrouwenkracht, polarisatie, eenzaamheid en discriminatie. Voor de zomer zijn er drie wandeldialogen in het Amsterdamse Bos.

We zijn in gesprek over twee dialogen rond palliatieve zorg. Dialoog in Actie heeft plannen voor vier (hopelijk vijf) dialogen rond Keti Koti en ons koloniaal verleden. We werken met twee theaters aan theatervoorstellingen met daarna dialoogtafels. Voor 2025 wil Dialoog in Actie met meerdere stadsdelen afspraken maken over nieuwe dialogen.

Doorbroken stiltes, onthulde verhalen

9 juni 2024

9 juni 2024

Verken de diepgewortelde conflicten en de vreugdevolle viering van vrijheid in Fri Yeye. Dit intrigerende stuk onderzoekt de ervaringen van een oma, moeder en dochter rondom Keti Koti. De voorstelling confronteert je niet alleen met vragen, maar daagt je uit om je eigen standpunten te heroverwegen. Fri Yeye nodigt je uit de kracht van intuïtie te ervaren. Ervaar en ontdek de vele lagen van vrijheid en geschiedenis tijdens deze betekenisvolle reis.

Zondag 9 juni 15:00 uur voorstelling in Plein Theater (Sajetplein 9 in Oost). Vanaf 16:30 uur Keti Koti dialoog in het Eetlokaal van het theater

Klik hier voor meer informatie en om een kaartje te kopen voor de voorstelling

Klik hier om bij Plein Theater een kaartje te kopen voor de dialoog met een hapje en drankje

Wandeldialoog Actief bijdragen

15 juni 2024

15 juni 2024

Wat kan ik doen? Doe ik wel genoeg? Vraag jij je ook wel eens af wat je (nog meer) kan doen voor de maatschappij? Wat jouw bijdrage is aan de wereld? Kom van anderen leren, laat je inspireren en (opnieuw) motiveren. Met elke bijdrage, hoe klein ook, maak je impact! In deze wandeldialoog gaan we elkaar vragen stellen, kennis delen en helpen om doelgericht in actie te komen. Wandel je mee?

Zaterdag 15 juni van 10:00 tot 12:30 uur. Verzamelen om kwart voor tien in de buurt van de hoofdingang van het Amsterdamse Bos

Meld je hier aan dan mailen we je de precieze locatie! Download hier de flyer.

Keti Koti dialoog

26 juni 2024

26 juni 2024

Met deze Keti Koti dialoog staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. Het eten combineren met enkele symbolische handelingen om het verleden een plek te geven en ons te richten op de toekomst. We herdenken én vieren de bevrijding. Aan de dialoogtafels zullen we het hebben over het slavernijverleden in familiegeschiedenissen.

Dialoog in Actie en OBA Roelof Hartplein nodigen Amsterdammers in Zuid uit om over de pijn van de families van tot slaaf gemaakten en de doorwerkingen van ons slavernijverleden in het heden in gesprek te gaan. Daarbij leggen we steeds een link tussen het verleden, het heden en een toekomst zonder slavernij.

Woensdagavond 26  juni van 18:00 tot 19:30 uur eten en van 19:30 tot 21:30 uur dialoog bij de OBA Roelof Hartplein 430

Klik hier om aan te melden bij de OBA Roelof Hartplein

Klik hier voor meer over onze dialogen ‘In gesprek over ons slavernijverleden’

Herdenken en Jij

september 2024

september 2024

We beginnen met een inleiding van Benjamin Caton, initiator van de jaarlijkse dekoloniale Indonesië Nederland herdenking. Daarna gaan we in gesprek over zijn verhaal en over de betekenis van herdenken voor jou. Wie herdenk jij en wanneer en hoe doe je dat?

Wil je op de hoogte blijven van wat Dialoog in Actie doet?

Hans Zuiver

voorzitter Dialoog in Actie

Door dialoog meer ontmoetingen, meer kennismaken, meer begrip, meer toenadering