Onze uitgangspunten

Dialoog in Actie organiseert dialogen. In de huidige tijd van polarisatie, complottheorieën en nepnieuws is dat van bijzondere waarde. Met de veelheid aan informatie selecteren we veelal die feiten en meningen die ons eigen gelijk bevestigen. Door met elkaar in dialoog te gaan, leren we andere perspectieven kennen.

Kernwaarden

Zelfbewustzijn en vrijheid, diversiteit en gelijkwaardigheid, respect en democratie zijn onze kernwaarden. Nederlanders verschillen dus verrassen elkaar opvattingen en gedragingen die we niet (meteen) snappen. In dialoog gaan we op zoek naar de achtergronden van wat we (nog) niet begrijpen. Wanneer mensen die verschillend zijn, elkaar in dialogen ontmoeten dan kan er wederzijds begrip en respect ontstaan.

Nieuwe verbindingen

In polariserende debatten en discussies komt het tot winnen en verliezen, tot overtuigen en gelijk willen krijgen. In dialogen gaan we op zoek naar wat we met elkaar delen, wat ons verbindt en hoe we samen verder komen. Uit de eigen bubbel komen en ons in nieuwe netwerken begeven verruimt onze horizon en versterkt onderling vertrouwen. Zo maakt dialoog ruimte voor nieuwe verbindingen.

Wil je op de hoogte blijven van wat Dialoog in Actie doet?

Hans Zuiver

voorzitter

Dialoog creëert verbinding en oplossing