2023 - Wandeldialogen

Met een groep wandelen in de natuur, nieuwe mensen ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over jouw leven. Dat doen we in de Wandeldialogen. Tijdens deze wandelingen deel je ervaringen, inspireer je elkaar, bespreek je je dromen en bedenk hoe je die een stapje dichterbij kunt brengen. Een getrainde gespreksbegeleider begeleidt het proces. Tijdens een wandeldialoog loop je ongeveer 4,5 km door een groene omgeving. Deelname is gratis. Wandel je mee?

Wandelend met elkaar in gesprek over Geluk & Gezondheid & Veerkracht & Zingeving

In het kader van de reeks ‘Goede gesprekken verbinden’ wandelen we tot aan de zomer iedere tweede zaterdag van de maand in het Amsterdamse Bos. We verzamelen om 9:45 uur bij De Boswinkel. Wandel je mee?

Zaterdagochtend 11 februari ♣ Wandeldialoog Elkaar zien

Momenten van verbondenheid, elkaar zien en/of aandacht voor elkaar: wanneer heb je dat ervaren? Door wie zou je graag gezien, gehoord en gewaardeerd willen worden en wat is hiervoor nodig? Download hier de flyer.

Zaterdagochtend 11 maart ♣ Wandeldialoog Erbij horen

Wat is voor jou belangrijk en waar hoor je graag bij? Met wie voel je je echt verbonden? Wanneer heb je ervaren ergens helemaal bij te horen? Wil je er altijd bij horen of houd je soms liever afstand?

Zaterdagochtend 8 april ♣ Wandeldialoog Grenzen

Waar denk jij aan bij grenzen? Zie je ze als een beperking, als een veiligheid, een uitdaging? Weet je waar jouw grenzen liggen en die van anderen? Grenzen kan je bewaken, aangeven, respecteren of verleggen.

Zaterdagochtend 13 mei ♣ Wandeldialoog Lekker in je vel

Lekker in je vel zitten is heel persoonlijk. De een voelt zich goed in een mooie jas, en de ander wil lekker afzien met sporten. Hoe voel jij je als je lekker in je vel zit? Zijn er manieren waarop je zelf kan zorgen om beter in je vel te zitten?

Programma

09:45 uur: verzamelen bij De Boswinkel
10:00 uur: welkom en introductie op het thema
10:15 uur: met elkaar in gesprek
11:45 uur: inzichten met elkaar delen en afronden
12:00 uur: napraten met koffie en thee

Startpunt

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen (bij hoofdingang Amsterdamse Bos). De wandelroute is ongeveer 4,5 km over verharde paden. Deelname is gratis. Iedereen is welkom.

Meld je hier aan. Vermeld aan welke Wandeldialoog je mee wilt doen. Je ontvangt een bevestiging.

Wandeldialogen op aanvraag

Werk je bij een gemeente, stadsdeel of in zorg&welzijn?  Heb je een eigen locatie, doelgroep en thema dat je met een Wandeldialoog wil laten begeleiden? Neem dan contact op met Christine de Pee (coördinator Dialoog in Actie) of Ariëlle Brouwer (projecttrekker Wandeldialogen). 

Wandeldialogen zijn bij uitstek geschikt voor levensthema’s die iedereen raken, zoals gezondheid, geluk, veerkracht en zingeving. Persoonlijke thema’s die mensen verbinden. De Wandeldialoog is opgebouwd volgens de fases van de Waarderende dialoog.

Ariëlle Brouwer is trekker van dialoogvorm bij Dialoog in Actie. Zij begeleidde eerder dialoogtafels voor DiA, Utrecht in Dialoog en Zorg Verandert. Haar Qi Gong lessen en coaching sessies geeft ze ook vaak buiten en in contact met de natuur. Dialogen nu ook!

Voor de opzet van de DiA wandeldialogen is Utrecht in Dialoog een inspiratiebron geweest. Met hen én met Haarlem in Dialoog wordt contact onderhouden om blijvend kennis en ervaringen te delen.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Dialoog in Actie en we houden je op de hoogte van de nieuwe thema’s en data.

Ariëlle Brouwer

Wandeldialoogbegeleider

De wandeldialoog is de meest natuurlijke vorm om een verdiepend gesprek te voeren. In beweging, in de natuur, met aandacht voor je innerlijke verhaal en dat van anderen – een verrijking!