2022 - Vrouwendialoog over verbinding

Dialoog over verbinding tussen mensen aan de hand van ervaringen van twee buurtbewoners uit Amsterdam Zuid. Hoe belangrijk is verbinding met anderen voor jou? Is verbinding belangrijk om je thuis te kunnen voelen in een buurt, je te kunnen ontwikkelen? Met wie of welke groep voel je je verbonden? En kan je ook niet verbonden (willen) zijn? Of alleen verbonden met een enkeling?

Deze dialoog op 14 maart om 15:30 uur vond plaats bij Casa Migrante in de Van Ostadestraat in Amsterdam en is voor vrouwen uit Amsterdam Zuid, jong en oud.

Klik hier voor de flyer. Klik hier voor de Spaanstalige flyer.

Impressie

Dialoog over Verbinding op 14 maart in Casa Migrante met aan tafel 27 deelnemers uit verschillende landen waaronder Spanje, Marokko, Rusland, Aruba, Suriname, Cuba, Colombia en Nederland.

Geïnspireerd door het filmpje over de vriendschap die is ontstaan kort na aankomst van de Cubaanse Annabel en de Nederlandse Marian, spraken we over de waarde en het belang van verbinding. Verbonden willen zijn maar moeten accepteren dat het niet altijd lukt zoals je wenst, kwam na de pauze ter sprake tijdens het persoonlijke verhaal van Minka Bos van stichting In mijn Buurt. Dit werd de insteek van de tweede gespreksronde.

Christine de Pee

coördinator Dialoog in Actie

Creëer verbinding om tegenstellingen te overbruggen